Главная » » » » » Всього за 4 години UNTC розгорнув pre-Wimax мережу в районі, де немає кабельних мереж

Всього за 4 години UNTC розгорнув pre-Wimax мережу в районі, де немає кабельних мереж

1 September '09

Всього за 4 години національний оператор зв'язку «Українські новітні телекомунікації» (ТМ UNTC) розгорнув pre-Wimax мережу для Greencubator Energycamp в районі, де немає кабельних мереж!

29 і 30 серпня, в 15 кілометрах від Києва, на березі Десни, просто неба відбувся перший блогкемп Greencubator EnergyCamp, який об'єднав людей, компанії та інноваційні технології у сфері нової енергетики, екології і телекомунікацій.

Більше 60 учасників Greencubator Energycamp, серед яких професіонали у сфері енергетики і екології, блоггери і журналісти, користувалися бездротовим швидкісним інтернетом (20 Мбіт/с.) і IP телефонією UNTC, просто неба, з чистою енергією сонячних батарей і вітрогенераторів, в районі, де немає навіть натяку на кабельні мережі передачі даних! Для учасників ми побудували Wi-Fi зону, а для тих, хто не зміг приїхати – он-лайн трансляцію в мережі Інтернет.

Директор UNTC Олександр Заведея: «Місце проведення блогкемпа було обрано за дві доби до початку. Якісний зв'язок є необхідною умовою, для подій такого рівня і традиційні технології в цьому випадку просто не працюють.

Інтернет-підтримка Greencubator Energycamp ще раз підтвердила нашу здатність розвертати ефективну телекомунікаційну інфраструктуру практично будь-якої конфігурації в найкоротші терміни, в районах де частково або повністю відсутні кабельні мережі, а такі технології, як Wi-Fi, GPRS, 3G, супутниковий зв'язок не можуть забезпечити високі і стабільні швидкості. Основою для цього є власна мультисервісна радіомережа UNTC Net- унікальна і єдина сьогодні в Україні бездротова транспортна середа, яка забезпечує швидкісний Інтернет по виділеному каналу, телефонію (SIP), потокове відео і, в найближчому часі, цифрове телебачення».

 Як ми підключали Greencubator Energycamp

1. Технічна експертиза місця проведення заходу складалася з 2-ох етапів: за допомогою спеціального софта ми проаналізували рельєф, висоту і тип забудови місцевості; перевірили розрахунки безпосередньо на місці.

2. Монтаж мобільної вежі заввишки 30 метрів і устаткування UNTC.

3. Підключення до автономної сонячно-вітрової системи електропостачання.

4. Налаштування сервісів: швидкісний Інтернет, телефонія, відео спостереження, Wi-Fi зона.

5. Адміністрування і підтримка.

6. Демонтаж системи по закінченню заходу.

Всього за 4 години національний оператор зв'язку «Українські новітні телекомунікації» (ТМ UNTC) розгорнув pre-Wimax мережу для Greencubator Energycamp в районі, де немає кабельних мереж!

Назад

Печать